De hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat iedereen zijn of haar hand op eindeloos veel manieren kan bewegen. Met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

De hand is ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling is dan belangrijk.

Lees meer in de folder over handherapie (pdf).

Hoe werkt het?

Handtherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u zonder tussenkomst van een huisarts of specialist terecht kunt bij een handtherapeut. Maar de meeste mensen komen bij een handtherapeut terecht door een verwijzing.

Binnen Ergotherapie Praktijk Veluwe zijn verschillende ergotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van de hand en de pols. Handtherapie is erop gericht dat u uw hand in het dagelijks leven weer goed kunt gebruiken. Er zijn veel verschillende behandelingen mogelijk. Samen met u wordt gekeken wat het beste past in uw situatie.

Met dit formulier (pdf) kunt u zich (laten) aanmelden. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met het secretariaat van de hoofdlocatie: 033 721 0542. Meestal kunt u binnen een week terecht.

Wat kost het?

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van elke zorgverzekering. Dat geldt ook voor handtherapie. Dit betekent dat u ten minste 10 uur ergotherapie per kalenderjaar vergoed krijgt. Of u meer uren vergoed krijgt, hangt af van uw aanvullende verzekering. Bekijk hiervoor de polis van uw eigen zorgverzekering. Let op: ergotherapie valt wel onder het verplichte eigen risico.