De werkplek is voor veel werkende mensen de plek waar ze dagelijks de meeste uren doorbrengen. Soms werkt uw lichaam niet mee. Bij bureauwerk kunt u last krijgen van uw nek, rug of schouders. Een pijnlijke pols ontstaat vaak door verkeerd gebruik van de muis. Ook kunnen er klachten ontstaan als u veel moet lopen of tillen.

Een werkplekanalyse door een ergotherapeut kan helpen om handelingen op een andere manier uit te leren voeren. Tijdens een werkplekanalyse krijgt u concrete aanwijzingen en praktische tips. Zo kunnen klachten worden verholpen en zelfs worden voorkomen.

Lees meer in de folder over werkplekanalyse (pdf).

Hoe werkt werkplekanalyse?

Bij een werkplekanalyse komen wij kijken op uw persoonlijke werkplek. Dat kan op kantoor zijn maar ook in de productie of de bouw. We beoordelen dan alle ergonomische aspecten van de werkplek. Die worden met u en uw werkgever besproken.

Ook geven we tips voor een goede zit- en werkhouding. Uw werkplek wordt op maat voor u ingesteld. Daarvoor meten we uw lichaamslengte en gewicht. Als er klachten zijn, kijken we ook welke hulpmiddelen geschikt kunnen zijn om u te ondersteunen.

Met dit formulier (pdf) kunt u zich (laten) aanmelden. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met het secretariaat van de hoofdlocatie: 033 721 0542. Meestal kunt u binnen een week terecht.

Wat kost werkplekanalyse?

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van elke zorgverzekering. Dat geldt niet voor werkplekanalyse. Vraag naar de tarieven bij ons op kantoor. U kunt verschillende pakketten bij ons afnemen, afhankelijk van uw wensen en de situatie op uw werk.